top of page
12553091_1733855890185069_44342960742434
Poesiwerken Anno 2015

Historia

Poesiwerken bildades 2015 och var från början ett löst sammansatt kompisgäng som ville liva upp Göteborgs kultur- och litteraturliv. Vi ville ta poesin till pubar och parker, ut på gator och torg. Numera är vi en dysfunktionell förening, men också ett nätwerk och mikroförlag. Här hittar du vår Kärna. Vi sysslar med alltifrån poetiska performance-aktioner till att släppa böcker.

 

Klubb LäsBar, Poesi i Parken & Poesi i Trappan

Vår huvudverksamhet är Klubb LäsBar på Crippas Café och på Bröt i Uddebo; Poesi i Parken i Slottsskogen; Poesi i trappan i Bergsjön. Samtliga events är öppna scener för all slags textbaserad konst (poesi, prosa, performance, dagbok, dramatik, impro). På Klubb LäsBar och Poesi i Trappan har vi oftast en inbjuden gäst. Vi är även medlemmar i föreningen Göteborgs Litteraturhus där vi ibland har våra releasefester, men de kan lika gärna ske på en vind eller i en skog.

 

Vi hittar också på andra happenings när andan faller på eller står som medarrangör till diverse kulturevents. Samt stöttar varandra i diverse projekt (detta sker organiskt och ostrukturerat).

 

Poesiwerken Publishing

Vad gäller förlaget, Poesiwerken Publishing, så söker vi upp det som skaver, sprakar, spretar och vågar svänga. Vi letar efter poesin i prosan och prosan i poesin, verkligheten i fantasin och fantasin i verkligheten. Just nu har vi manusstopp. Vi svarar bara om månen står i nordligt läge och vinden blåser från öster, i den mån någon av oss råkat döda en grävling av misstag den senaste månaden. 

Håll koll på vår Facebook-sida för aktuella events eller gå med i Nätwerket Poesiwerkens vänner för att få ett månadsmejl.

RELEASE MODERSTYDNADEN.jpg
bottom of page