top of page
hemsida omslag kram.png

"Vi har målat in oss i ett hörn 
men det är bara vi som vet
att om vi trycker tillräckligt hårt
med våra rosa fingrar
kommer väggarna falla"

– ur KRAMABSTINENS

KRAMABSTINENS – skramlad scenpoesi

Louise Halvardsson

I KRAMABSTINENS diktar Louise Halvardsson om avsaknad av biologisk klocka, K-märkning av ett ex, fikarumsskräck, sorg över en död mormor och att söka jobb som kramerska.

Recensioner:

Hela poesisamlingen är en njutning att läsa men allra, allra bäst är de dikterna som är tillägnade Halvardssons mormor. Dikten "Svarta fåret" är helt igenom perfekt - ordvalen, kompositionen, känslan

– Tankar om litteratur
 

Halvardsson har känsla för rytm, assonanser och halvrim, vilket ger hennes dikter puls och eftertryck.
Med förkärlek för det slängiga, talspråkliga, det enkla, det förfulade, det misslyckade, använder hon sig medvetet av jargong, ofta med lyckat resultat.

– Marie Tonkin, BTJ 

Louise Halvardsson är en av landets främst och mest etablerade scenpoeter. I boken Kramabstinens – skramlad scenpoesi har hon samlat dikter för scenen. Boken präglas av ‘publikkontakt’, små referenser, repliker, poänger, som väcker och fäster dikterna i åhörarna. Det är drivet och öppet manipulativt och funkar förvånansvärt bra också i bokform, i synnerhet som boken givits en dokumentär touch genom scenfoton på poeten med micken i hand.

– Magnus William Olsson, Örnen och kråkans litteraturkrisiska kalender över poesiåret 2020

Så otroligt tankvärd och fint skriven. Jag vet att man inte får göra hundöron, men ibland vill man faktiskt göra dem bara för att eftervärlden ska stanna upp på exakt samma rader som en själv när arvet en dag ska delas. Lite så tänker jag. Och lite så blev det här. Så löp och köp detta rytmiska pandemibarn till bok, ta en lapp och sälla dig till oss tappra beundrare som väntar på hennes kommande scengig. Gissar att den kön bräcker Systembolagets line-up runt midsommar med råge.

– Josefine Hektor, författare & journalist

Det finns ett behagligt maniskt driv genom de punkdoftande texterna som förgyller bokens sidor och som läsare dras jag fort med i Halvardssons diktuniversum som glittrar av milt kaos. /.../ Kramabstinens känns som äkta vara bortom den plastic fantastic värld som dränker oss med så mycket yta att knappt någonting (i bästa fallet) finns kvar därinuti.
– Nicko Smith, poet och skribent  läs hela recensionen här

Varje dikt är som en liten berättelse och många är som ögonblicksbilder av en vardag. /…/ Jag tycker om råheten i många dikter. Lyssna på de här raderna till exempel:

Vi är älskande skelett
klädda i kött, blod och hud

– Linda Isaksson, Dagens bok, läs hela recensionen här

 

Köp boken här 

Eller mejla: poesiwerken@gmail.com för att beställa
ett signerat exemplar

bottom of page