stor Fejkpoesi.jpg

Fejkpoesi

Mauritz Tistelö & Ashikawa Mo

Fejkpoesi är en liten fantastisk och viktig bok, med bilder och collage av Bekim Gasi, Yi Wen Chen, Eli Tistelö, Josefin Hildor och Per-Viktor Hjalmarsson. I samarbete med Mauritz Tistelös alter ego Ashikawa Mo. 

 

Du får möta / påhittade verkligheter / fuskhav / statsministerns stentunga / osynliga aktioner / bunkerfjärilar / kubanske höjdhopparens fåglar / stinkande rullskridskor / skrotsolar / sotarens luftslott / tyska terroristens hopprep / skuldberg i månsken / vakternas kyss / Umeås duvor / seglande balkonger på en grön sjö.

Fejkpoesi tar tillbaka påhittigheten, intar vardagens mysterium och låter oss färdas långt bortom falskt och sant. En bok att ha med sej i innerfickan till tröst, uppmuntran, förundran, glädje och förtrollning. En omöjlig och nyfiken bok. 

 

Diktsamlingen finns snart i nätbokhandeln, men bäst är om du beställer direkt genom att kontakta poesiwerken@gmail.com

88082742_727463144452319_882959621095319

Om författaren

Mauritz Tistelö är poet och performancekonstnär. 

 

Poeten befinner sej aldrig på den säkra sidan, världsdelarna är inte längre bort än gathörnen, privilegierna är döda, och nyfikenheten spirar. En absurd och befriande poet bland sophögarnas inälvor och busskurernas stjärnfall. Med små aktioner och osynliga upptäckter, vandrar poeten runt och planterar sina fantasiers verkligheter och omöjliga diktberättelser.

 

Mauritz Tistelö har tidigare gett ut 15 böcker, Fejkpoesi blir den första på Poesiwerken Publishing.

Busschaufför träffad i huvudet 

Isarna skulle smälta. Det skulle bli krig. Världen skulle gå under. Allt som hände var att en blomma föll från himlen ner i huvudet på en busschaufför.

En punkare skulle hoppa från en scenkant. Publikhavet ta emot. En punkare skulle dyka från en kajkant. Vågorna ta emot. Allt som hände var ett par kängor föll från himlen ner i huvudet på en busschaufför. 

Ett flygplan på väg till Kairo skulle ta eld, krascha i en öken, och aldrig komma tillbaka. Ett flygplan på väg mellan Kiruna och Malmö skulle landa på månen. Allt som hände var att en trollslända föll från himlen ner i huvudet på en busschaufför.

Ur Fejkpoesi