fullsizeoutput_180e.jpeg

Evelina Varas

Evelina Varas utforskar de smärtsamma skärningspunkterna i livet, där identiteterna hos en människa inte går ihop. Vare sig hon uttrycker sig i lyrik- eller prosaform finns en anstrykning av desperation i texten, men också en stor noggrannhet i språket. Det märks att formuleringarna utgör hennes hemvist. Evelina Varas är en angelägen röst i en tid när perfektionen kommit att utgöra normativ regim; med sprucken stämma förkunnar hon rätten att falla i bitar, för att sedan resa sig igen. Och repetera för alltid.

 

Utgivning på Poesiwerken Publishing: Sommardagbok-19  Själen har en adress på natten – besvärjelseSymposto Tristialis: Senkapitalistisk epistel 

 

Övrig utgivning: Moderstystnaden, Socialdjuret (Books on Demand) Männen, Ett blekare offer åt gudarna vi saknar – årsbok för nattaktiva (i samarbete med Poesiwerken Publishing) och Hjärtslag, utgiven på Poesiwerkens systerförlag Orakel förlag.

Alla Evelina Varas böcker finns att köpa här, men kontakta oss gärna på poesiwerken@gmail.com för personligt signerade böcker.